Program


Ars Sacra Fesztivál - Tallós Álmos a Lóvasúton

Ars Sacra Fesztivál - Tallós Álmos a Lóvasúton

Az ifjú művész zenei céljai között a hárfa sokszínűségének bemutatása, a hangszer népszerűsítése is szerepel, fiatal kora óta komponál is hangszerére, koncertjein mindig elhangoznak saját darabok, átiratok. Minden koncertjének szerves része a zenéről, a hangszerről, a darabokról, és szerzőikről való mesélés, a közönség bevezetése a művészetbe.

Aktuális előadások



Műsor:
Germaine Tailleferre: Sonate pour harpe
Johann Sebastina Bach: Toccata und Fuge in d-Moll
Tallós Álmos: Hárfaszonáta
Germaine Tailleferre: Romance
Alfredo Casella: Sonata per arpa
Henriette Renié: Piece symphonique

Tallós Álmos László (2003) kilenc éves korában kezdett hárfázni tanulni, Szederkényiné Horváth Márta tanárnő irányításával. 2017 és 2021 között a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium diákja volt, ahol tanára Sipkay Deborah volt. A hangszeres tanulmányok mellett fontos tapasztalatokat szerzett a zeneelmélet, a zeneszerzés, a kamarazenélés területein is, és rendszeresen játszott a Szent István Király Filharmonikusok tagjaként is. Budapesti tanulmányai alatt számos versenyen vett részt sikeresen, a Magyar Országos Hárfaverseny győztese, 2019-ben az 5th International Harp Competition Szeged U19-es kategóriájának nyertese és különdíjasa. A World Harp Congress Focus on Youth kiválsztott fellépője, és a Dutch Harp Festival and Competition versenyzője volt. Az érettségi után sikeres felvételi vizsgát tett a hamburgi Hochschule für Musik und Theater-en, ahol 2021 októbere óta Xavier de Maistre és Anaelle Tourret tanítvány. Rendszeresen ad szólóesteket, és a Szent István Filharmonikusok szólistájaként többször is fellépett a Zeneakadémia Nagytermében, Debussy: Két tánc című művével, melyet Medveczky Ádám és Ménesi Gergely vezényelt. A Nemzeti Filharmonikusok koncertjein is közreműködött, és a XXII. Nemzetközi Hárfafesztiválon nagysikerű szólókoncertet adott.

Ajánló


Az ifjú művész zenei céljai között a hárfa sokszínűségének bemutatása, a hangszer népszerűsítése is szerepel, fiatal kora óta komponál is…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!