Program


CZIFFRA 100 - Forradalmi etűdök - Bősze Ádám zenetörténész előadás-sorozata: Cziffra György

CZIFFRA 100 - Forradalmi etűdök - Bősze Ádám zenetörténész előadás-sorozata: Cziffra György

Szükséges-e a forradalom a zenében? Szükséges-e ledönteni a falakat, átlépni a határokat ahhoz, hogy maradandót hozzunk létre? Nos, ahelyett, hogy zeneesztétikai sorozatot indítanánk inkább annak járunk utána, a kortárs hangversenykritika szerint mennyire volt forradalmár előadóművész Paganini, Liszt, Rahmanyinov, Toscanini, Callas, Horowitz vagy Cziffra György?…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 13. hétfő, 19:30

CZIFFRA 100 - Forradalmi etűdök - Bősze Ádám zenetörténész előadás-sorozata: Cziffra György

Szükséges-e a forradalom a zenében? Szükséges-e ledönteni a falakat, átlépni a határokat ahhoz, hogy maradandót hozzunk létre? Nos, ahelyett, hogy zeneesztétikai sorozatot indítanánk inkább annak járunk utána, a kortárs hangversenykritika szerint mennyire volt forradalmár előadóművész Paganini, Liszt, Rahmanyinov, Toscanini, Callas, Horowitz vagy Cziffra György? És ha igen (eláruljuk, ez a helyes válasz), akkor miben rejlett mindent elsöprő lendületük, játékuk, művészetük újdonságereje? Többek között ezekre a kérdésekre keres választ Bősze Ádám legújabb szórakoztató zenetörténeti sorozata. 

Az esemény a Cziffra György-emlékév keretében kerül megrendezésre. Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.
A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

FIGYELEM!

A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendeletnek megfelelően, valamint a helyszínt üzemeltető MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. belső rendelkezései szerint a koncerten kizárólag a koronavírus ellen védett személyek (életkortól függetlenül) vehetnek részt! A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány és a személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány egyidejű bemutatásával történik a belépéskor. Jelen szabályozás a járványügyi kormányzati rendelkezések függvényében változhat, kérjük folyamatosan figyelje a Cziffra Fesztivál és a Lóvasút kommunikációs csatornáit!

Ajánlatunk


"Néhány kör séta, emlékek és egy óra az életedből. Most azt kérdezed, hogy egy óra az életemből? Az enyémből? Igen! A Tiédből is. Meg akik még ülnek veled egy körben. Ez a farm. A kút. Mersz a mélyére nézni? Egy órát kérek és ha adod, megpróbálok többet visszaadni! Telik..."

Ajánló


Március 24-én Góbi Rita különleges mozgásszínházzal egybekötött táncos előadása lesz látható a zugligeti Lóvasúton!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!