Program


Kire ütött ez a gyerek?

Kire ütött ez a gyerek?

A képzeletszínházi est keretében két színésznő (s egyben anyuka/nagymama) beszélget a generációkutatóval Steigerwald Krisztiánnal, valamint a nézőkkel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 24. hétfő, 19:00

*** IDÉN UTOLJÁRA! ***
KIRE ÜTÖTT EZ A GYEREK?
(képzeletszínház és beszélgetés a kamaszkorról és a kamaszokról)

Szereplők:
HÁMORI ILDIKÓ Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, Érdemes és Kiváló Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, valamint az Ivánka Csaba Alapítvány kuratóriumának képviselője
HORVÁTH LILI Jászai Mari-díjas színésznő
STEIGERWALD KRISZTIÁN generációkutató

Az est megálmodója: TOLLÁR MÓNIKA rendező
Portréfotók (Hámori Ildikó és Horváth Lili): CHIKÁN ERIKA fotográfus

"Amióta megnőttem, és butaságokat beszélek, és elviselhetetlen vagyok, azóta rossz rám nézni. A családom csak szégyenkezik, mert arra persze nem számítottak, hogy én is kinövöm magam. Amióta nagy vagyok, és ütődött és nyegle és idétlen, csak ülnek és sóhajtoznak, hogy kire ütött ez a gyerek...
És bár a családom jól tudja, hogy minden kamasz elviselhetetlen, egymás közt mégis belátják, hogy ami sok, az sok!
Hiszen az ő türelmüknek is van határa és ez így nem mehet tovább.
Csak még azt nem tudják pontosan, hogy akkor hogyan is menjen...
Pedig énszerintem az élet elég tűrhető, és nem kell vele az embert folyton ijesztgetni.
Én egész jól érzem magam az életben - még ha nem is látszik rajtam..."
(Janikovszky Éva)

A Janikovszky Éva írásai alapján életre keltett klasszikus anyatípusok segítségével gondolkodnak közösen a kamaszkor (pontosabban a kamaszok) mindennapi mélységeiről és magasságairól. Őszintén mesélnek arról, milyen válaszok, megoldások születtek bennük a már-már megoldhatatlannak vagy épp elviselhetetlennek tűnő helyzetekre.
Megfigyeléseik középpontjában természetesen egyszerre állnak majd a SAJÁT és a MÁSOK csemetéi, hiszen a szomszéd gyerekével mindig könnyebb...!
Steigerwald Krisztián évek óta tart előadásokat arról, milyen történelmi, technológiai és kulturális események hatására változtunk meg az utóbbi csaknem száz évben: hogyan hatottak az egyes korszakok a gondolkodásunkra és világlátásunkra, miért alakultak ki ebből a különböző (veterán-, baby boomer, X, Y, Z és alfa-) generációk, melyiknek milyen jellegzetességei vannak, miképpen viszonyulnak egymáshoz, és hogyan érthetnék meg egymást ezek tagjai a jobb együttműködés érdekében - egy sikeresebb, boldogabb élet reményében.
Legfontosabb célja, hogy letisztítsa a generációkról az igaztalan sztereotípiákat, valamint feltárja értékeiket. Így mindenki felismerheti a saját generációs korlátait, és a nemzedékek között dúló csatározások helyett képesek leszünk magunkat kívülről szemlélni, másokat megérteni - vagy akár nevetni is azokon a szituációkon, amikor csupán a generációnk beszélt belőlünk...

A Lóvasúton idén májusban debütált produkció irodalom és a való élet különleges, szeretetteljes találkozása, ahol a közös nevező, a kapocs a DERŰ és a HUMOR, mint afféle legfontosabb muníció.

Ajánlatunk


Joseph Haydn londoni utazásairól szól Bősze Ádám legújabb előadássorozata, amelyből a hallgató nem csupán zene-, hanem kultúrtörténeti szempontból ismerheti meg, milyen körülmények között utazott, dolgozott és élt egy idegen országban az Esterházyak komponistája.

A XX. század kiemelkedő írói és költői kerülnek a Petőfi Kulturális Ügynökség 2023-as irodalmi sorozatának a fókuszába, akik születésének vagy halálának idén kerek évfordulója van. A sorozat célja, hogy közelebbről, személyes aspektusból, a művek mellett az alkotót is hangsúlyosan bemutatva értelmezze a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő életműveit.

Ajánló


Joseph Haydn londoni utazásairól szól Bősze Ádám legújabb előadássorozata, amelyből a hallgató nem csupán zene-, hanem kultúrtörténeti szempontból ismerheti meg,…

"Néhány kör séta, emlékek és egy óra az életedből. Most azt kérdezed, hogy egy óra az életemből? Az enyémből? Igen!…

Gryllus Dorka és Simon Kornél • Zenés szövegszínház Dobray Sarolta Üvegfal című könyvéből

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!