Program


Rómeó és Júlia // Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar
2

Rómeó és Júlia // Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar

Hiszel még a szerelemben?
 Úgy értem, hiszel-e még a mindent elsöprő, az identitást, a megkövesedett dogmákat, az előítéleteket, a félelmet és talán még a józan észt is felülíró szerelemben? Történet a megmagyarázhatatlan gyűlöletről, melynek csak egy megmagyarázhatatlan szerelem vethet véget.


A világirodalom leghíresebb szerelmi történetét a Kaposvári Egyetem jelenleg ötödéves színművészhallgatói adják elő. A vizsgaelőadásban mindenki Rómeó és mindenki Júlia. Közösen próbálják megérteni és megtalálni a szerelmet. „Ég és föld lett benned eggyé” – mondja Lőrinc barát Rómeónak. Ebből az állításból próbálták megfogalmazni a színinövendékek, hogy mi az a titok, amitől az ember földöntúlinak érzi magát a szerelemben, és miért kell hinnünk, hogy a halál így legyőzhető.A közös gondolkodást meghatározta a szövegközpontúság, a helyszínfüggetlenség… és a Beatles.

A most végzős színész osztály utoljára játssza el az előadást!

A Lóvasút épületében, a benoit szervezésében.

 

"Nincsenek üresjáratok, unalmas percek, hosszas mono- vagy dialógok, a közönség egy pillanatra sem tud megpihenni, sodorja a játék ereje. Színészi játék, színpadi mozgás és zene egy örvénnyé olvad össze, ami magába szívja, és nem engedi az embert."
(B. Kiss Csaba,  7óra7)