Program


Wave of Sound-Pieces & Sketches Lemezbemutató koncert
6

Wave of Sound-Pieces & Sketches Lemezbemutató koncert

Fellépők:
19:00-19:30 - Palágyi Ildikó
19:45-21:00 - Wave of Sound

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 26. vasárnap, 18:00

Wave of Sound - Pieces & Sketches
Lemezbemutató koncert
Időpont: 2023.11.26. 18:00-21:00
Kapunyitás: 18:00

A Wave of Sound legújabb ‘Pieces & Sketches’ című modernklasszikus albumát a Lóvasút csodálatos helyszínén mutatja be egy különleges és rendhagyó koncerten, több nagyszerű közreműködővel.
Csécsi Andor zeneileg sokszínű és érzelmileg szerteágazó lemeze novemberben jelenik meg az NKA támogatásával, az olasz Blue Spiral Records kiadónál, mely a projekt előző kiadványait (‘Echoes’, ‘Letters for Lost Echoes’) is gondozta. A lemezen több alkotóval közösen dolgozott Andor, mint Arulei, Palágyi Ildikó, Takács-Nagy Jázmin és a Variart Ensemble kamarazenekar tagjai.

Az új album dalairól néhány gondolat Andortól:
“A tapasztalás, a gondolatok folyamatos áramlása, az emberek kapcsolódása és a körülöttünk vibráló sokszínűség ihlette ezt az albumot. Több helyről érkezünk, mindannyian másképp pulzálunk, és ez így csodálatos, ettől olyan színes a világ. Hatalmas öröm, hogy megmutathatom ezeket az új darabokat és elvihetlek Titeket erre a zenei és belső utazásra.”

A most 10 éves Wave of Sound egy mélyről kibontakozó, hullámokat teremtő alkotói folyamat. A modern klasszikus és ambient zenei stílusokon alapuló kompozíciók a dalszerző szívével rezonálva merítenek inspirációt személyes emlékekből és a körülöttünk lévő természet szépségéből.

Ebben az évben, olyan rendezvényeken hallhattuk a projektet, mint a Piano Day Budapest, Múzeumok Éjszakája, Művészetek Völgye, Marton Szabolcs: Kvark, Balatorium, Szeged Agóra, valamint Andor a neves olaszországi Piano City Milano eseményére is meghívást kapott. Több eseményen Arulei (zeneszerző) csodálatos hegedű játékával is találkozhattak a nézők.

A VEB2023, Balatorium projekt felkérésére egy gyönyörű dal is megszületett AnnaBori énekesnővel közösen, az ‘Elmerülve’ című dal a Balaton törékenységére hívja fel a figyelmet.

A márciusi Piano Day Budapest koncertje után, a Wave of Sound visszatér a Lóvasútra, hogy egy igazán felemelő és nyugodt estén merüljünk el együtt az új és régebbi dalokban.

A koncerten közreműködnek:
Gálfalvi Rebecca ‘Arulei’ - hegedű és looper művész,
AnnaBori - énekes,
Palágyi Ildikó - énekes
Takács-Nagy Jázmin - népdalénekes,
valamint a Variart Ensemble kamarazenekar.

Az estét Palágyi Ildikó érzelmes dalai nyitják meg.

Palágyi Ildikó zenéje az art-pop, a jazz és az élő elektronika találkozásából születő izgalmas zenei utazás. Dalai műfaji sokszínűségét az érzelmes dallamok, a személyes szövegek, és a pillanatot megragadó improvizáció egységesíti.

A felvidéki születésű énekes, dalszerző eredetileg klasszikus énekesnek készült, később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművész szakán, majd tanári mesterképzésén diplomázott. 2016-ban meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase fesztiváljára, azóta rendszeresen hallható a hazai klubokban, fesztiválokon, és számos külföldi koncertet is adott már. 2018-ban mutatta be "Salt" című debütáló szerzői nagylemezét. “Northern Song” c. dalának animációs videoklipje bekerült a Magyar Klipszemle versenyprogramjába, első magyar nyelvű, “Pillangó” című szerzeménye pedig A Dal című műsorban versenyzett.

Legújabb, “Körbeér” című EP-jén, melyet idén tavasszal teltház előtt mutatott be a Magyar Zene Házában, egy bensőséges, titokzatos és meglepetésekkel teli zenei világot tár a közönség elé. Ezen az estén saját zongorakísérettel és looperrel szólalnak meg Ildikó hol éteri, hol pszichedelikus színekkel játszó szerzeményei.

Ajánló


A hosszú, meleg, budapesti nyári estéken mi is lehetne jobb program, mint a fákkal körülölelt zugligeti Lóvasúton klasszikus némafilmeket nézni,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!