Program


Winter Songs - eklekta - filmhatás Ola Geijlo zenéjével
2

Winter Songs - eklekta - filmhatás Ola Geijlo zenéjével

Szenteste előtt egyetlen nappal már a karácsonyé a főszerep. Ilyenkor jó kicsit megállni, hogy a korábbi napok - sokszor rohanással teli - készülődésében ne csak beessünk a karácsonyfa alá, hanem valóban, lélekben felkészülten érjen minket az év legérzelmesebb ünnepe.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 23. szombat, 19:00

Ebben próbál segíteni az Eklekta Kamarakórus és a Filmhatás Csoport ezzel a koncertjével, melynek gerincét olyan, az ünnepkörhöz kapcsolódó dallamokból álló zeneművek alkotják, melyen keresztül teljes mértékben átélhetjük a karácsony meghitt, varázslatos hangulatát.

Ola Gjeilo ma élő, norvég származású de az Egyesült Államokban alkotó zeneszerző, aki csodálatos módon ötvözi az észak-európai és az amerikai zenei stílusokat, megidézve a filmekre jellemző hangzásvilágot. A Winter Songs című sorozatában a téli témák mellett nagyrészt adventi és a karácsonyi dallamokat dolgoz fel.

Az előadáson a 14 tagú Eklekta Énekegyüttes mellett egy vonósötös és zongora segítségével szólaltatjuk meg ezt a remekbe szabott sorozatot.

A Filmhatás Csoport egy olyan összművészeti produkció, mely mindig az adott projekt szerint változik, annak témája alapján választja ki a résztvevő zenészeket és a kapcsolódó más művészeti ágak alkotásait ezért tagsága is folyton változik. A 2005 óta létrehozott produkciók között a karamaegyüttestől a szimfonikus zenekarig minden megtalálható, melyek a legtöbbször kórussal és tánccal kiegészített színpadi előadások, amihez irodalmi és képzőművészeti alkotások is társulhatnak. Az évek során 250-nél is több művész és alkotó fordult meg a előadásokon, illetve együtt dolgoztak több táncegyüttessel és más kórusokkal is.

Az Eklekta Kamarakórus a Filmhatás Csoport vokális szekciójaként 2016-ban alakult. Azóta önállóan és a Filmhatással közösen is koncertezik. Működése a Filmhatáshoz hasonlóan projektekhez kapcsolódik, tagsága és létszáma is eszerint változik.

'S' Halász Károly a Filmhatás alapítója és művészeti vezetője, zeneszerző és karnagy. Művei egyben összművészeti kompozíciók. Leggyakrabban tánccal egészül ki a színpadkép, de festmény, grafika, fotó és természetesen irodalmi mű is készült már a filmekére hasonlító zenéjére. A felnőtt közönségnek szánt művek és nagyobb produkciók (Origo, Filmhatás, Világok, Falak között) mellett az utóbbi években egyre több alkalommal alkotott gyerekeknek szánt művet (A kis herceg, A hókirálynő), valamint filmzeneszerzőként (Cop Mortem) is hallható volt zenéje. A Filmhatás mellett az Eklekta Énekegyüttes és a Sambucus Choral alapító karnagya, valamint a Telki Nőikar karnagya.

Ajánló


A hosszú, meleg, budapesti nyári estéken mi is lehetne jobb program, mint a fákkal körülölelt zugligeti Lóvasúton klasszikus némafilmeket nézni,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!